برگزاری اجلاسیه دبیران امور فرهنگی و دینی صنعت آب و برق سراسر کشور در نیروگاه نکا

1397/12/15 - 15:44
چاپ

برگزاری اجلاسیه دبیران امور فرهنگی و دینی صنعت آب و برق سراسر کشور در نیروگاه نکا

       اجلاسیه دبیران امور فرهنگی و دینی صنعت آب و برق سراسر کشور با هدف هم­اندیشی در زمینه ­های تدوین و اجرای برنامه­ها، به مدت دو روز به میزبانی امورفرهنگی صنعت آب و برق استان مازندران در نیروگاه شهیدسلیمی نکا برگزار شد.

      در مراسم افتتاحیه این اجلاسیه که مدیران عامل مجموعه صنعت آب و برق استان مازندران، مسئولان ستادی امور فرهنگی وزارت نیرو، شرکت توانیر، شرکت مادر تخصصی تولید برق حرارتی و شرکت­های آب منطق ه­ای وآبفای کشور در آن حضور داشتند، مشاور وزیر و مسئول امور فرهنگی وزارت نیرو با استناد به فرازی از سخنان گهربار امام علی(ع) در حکمت 23 نهج ­البلاغه که فرمودند « هر کس باطنش را اصلاح کند، خداوند ظاهرش را اصلاح می­کند»، اظهار داشت: اگر کسی در راه دین خدا تلاش کند، خدا دنیایش را تأمین می­کند، کسی که با خلوص نیت برای خدمت به مردم تلاش کند، نزد مردم آبرومند می­شود و کسی که رابطه ­اش با خدا مستحکم باشد، خدا رابطه او و مردم را اصلاح می­کند.

          حجت ­الاسلام والمسلمین یزدان­پرست به خدمات و پیشرفت­های علمی کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: با دستان توانمند فرزندان این انقلاب در عرصه ­های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کارهای برجسته ­ای صورت گرفته و در زمینه ­های فنی و مهندسی و علم پیشرفته نانو به استقلال رسیدیم و در بخش­های آموزش و ساخت و تولید قطعات و تجهیزات صنایع و تولید بخش اعظمی از نیاز­ها در داخل کشور نیز جایگاه بسیار مناسبی را در سطح دنیا در اختیار داریم.

      ایشان رشد و شکوفایی کشور را مرهون تلاش­های فرزندان انقلاب دانست و با تأکید بر هوشیاری در برابر توطئه ­های دشمنان، خاطرنشان ساخت: مدیران متعهد ما شبانه روز برای خدمت به مردم تلاش می­کنند و گام­های بلندی برای رفاه مردم برداشته شد، اما دشمنان مدام سعی می­کنند که مسئولان نظام را در چشم مردم ناکارآمد جلوه دهند و بین آنان و نظام شکاف ایجاد کنند. لذا مردم ما باید مراقب باشند تا ناخواسته در دام دشمن گرفتار نشوند و اگر ضعفی در برخی از مدیران مشاهده شد، آنرا به همه مدیران تعمیم ندهند تا موجب دلسردی آنان نگردد.

           یزدان­پرست با تقدیر از مدیران صنعت آب و برق استان مازندران بخاطر همکاری در اجرای امور فرهنگی، افزود: بخش فرهنگی از لحاظ کمی شرایط مطلوبی دارد اما در بخش کیفیت مثل مدیریت مصرف، ارتقاء فرهنگ سازمانی، اخلاق اداری، ایجاد انگیزه در کارکنان و اعتمادسازی عمومی نسبت به مسئولین که می­تواند در عبور از بحران­ها بسیار کارساز باشد، جای کار و تلاش بیشتری را می­طلبد.

      مشاور وزیر نیرو همچنین از دبیران و مسئولین فرهنگی خواست تا در بخش مدیریت مصرف با بکارگیری ظرفیت روحانیون و ائمه جمعه و جماعات، اساتید دانشگاه­ها و آموزش و پرورش و افزایش اطلاعات عموم مردم به یاری مدیران آب و برق بشتابند.

      وی در پایان هدف از برگزاری اجلاسیه را هم ­اندیشی و همفکری در اجرای برنامه­ های تدوین شده برای سال آتی، از بین بردن نقاط ضعف و ارتقای کیفیت برنامه ­های سنوات آینده ونیز ارزیابی میزان موفقیت اجرای برنامه­ های سال­جاری عنوان کرد.

      در ابتدای این مراسم مدیرعامل نیروگاه نکا ضمن خوشامدگویی به مهمانان، به تأمین حدود 11 میلیارد کیلووات انرژی مورد نیاز شبکه از سوی نیروگاه نکا اشاره کرد و گفت: با توجه به طول عمر بالا و کارکرد حدود 40 ساله این نیروگاه، نوسازی تجهیزات آن برای پایداری تولید امری ضروری است که این مهم به دست متخصصان و نیروهای مجرب داخل نیروگاه در فصول گرم و سرد سال در حال انجام است.

       مهندس محسن نعمتی بر ضرورت توجه به اجرای برنامه­ های فرهنگی تأکید کرد و افزود: در همین راستا ما در کنار تولید انرژی که وظیفه ذاتی کار ماست از کارهای فرهنگی غافل نبوده­ و با تمام توان در جهت ارتقای فرهنگ دینی همکاران و خانواده­هایشان گام برمی­داریم که در نتیجه فعالیت­های فرهنگی، این شرکت در زمینه­ های ترویج فرهنگ نورانی نماز و قرآن، امر به معروف و نهی از منکر و دیگر امور مربوط به این حوزه درارزیابی­های نهادهای متولی امورفرهنگی استان حائز چندین رتبه و دریافت لوح تقدیر شده است.

    وی در پایان به تشریح فعالیت­ها و موفقیت­های فرهنگی و دینی نیروگاه پرداخت.

سپس حجت­ الاسلام والمسلمین علی بابایی جامخانه دبیر امور فرهنگی و دینی صنعت آب و برق استان مازندران ضمن خیر مقدم گویی به حاضران در اجلاسیه، از اهتمام و حمایت مدیران عامل و مسئولین فرهنگی شرکت­های آب و برق استان مازندران درجهت اجرای برنامه ­هاودستورالعمل­های ابلاغی قدردانی کرد.

      در ادامه مهندس حسین افضلی رئیس شورای انسجام بخشی مدیران صنعت آب و برق مازندارن به تشریح خدمات 40 ساله انقلاب اسلامی در بخش برق استان پرداخت و گفت: تعداد ایستگاه­های برق استان در مقایسه با قبل از انقلاب 8 برابر، ظرفیت ایستگاه­ها 45 برابر، طول خطوط انتقال بیش از 5.5 برابر و ظرفیت تولید برق استان دو برابر شد و از 1760 به 3600 مگاوات افزایش یافته است.

       مدیرعامل شرکت برق منطقه­ ای مازندران و گلستان با اشاره به رشد فزاینده مصرف برق استان در فصل تابستان افزود: پیک شش ماهه دوم استان در حدود 1600 مگاوات است در حالیکه بدلیل مسافرپذیر بودن استان و استفاده بی­رویه از سیستم­های سرمایشی مصرف زمان پیک تابستان گذشته از مرز 4559 مگاوات عبور کرده بود، لذا در بخش مدیریت مصرف ضرورت فرهنگ­سازی از سوی متولیان امر به شدت احساس می­شود.

      وی امور فرهنگی را یکی از مهمترین نیازهای انسان دانست و خاطرنشان ساخت: دین در وجود انسان همچون پالایشگاه عمل می­کند، اگر باورهای انسان بدرستی پرورش یابد، رفتارش اصلاح می­شود و در سایه آن سعادت اجتماع و افراد آن تأمین می­گردد، بنابراین یکی از امور مهم کشور که مسئولان باید نسبت به آن توجه ویژه ­ای داشته باشند، بحث اصلاح رفتار و فرهنگ جامعه است که منشاء و متولی اصلی آن آموزش و پرورش است و لازم است در حوزه فرهنگی وقت و انرژی بیشتری صرف شود تا از این شرایط بد اقتصادی بتوانیم به سلامت عبور کنیم.

      همچنین دکتریخکشی مدیرعامل آب منطقه ­ای مازندران نیز در سخنان کوتاهی بر ضرورت فرهنگ­سازی در بخش مدیریت مصرف تأکید کرد وگفت: بالابودن میزان تقاضا برای مصرف حداکثری آب و برق هم در بخش تأمین و هم در بخش محیط زیست مشکلات زیادی بوجود می­آورد، بویژه در استان مازندارن که عمده فعالیت مردم حول کشاورزی و کشت برنج متمرکز است و از طرفی مسافران زیادی هم به مازندران سفر  می­کنند و در شش ماهه اول سال با پیک مصرف آب شرب و آب کشاورزی مواجه هستیم و کار مدیران و پرسنل آب و برق استان به مراتب از سایر استان­ها سخت ­تر می­شود.

      وی همچنین با اذعان به وجود عقب ماندگی در بخش امکانات زیرساختی آب و برق استان، از تلاش مسئولان برای مطلوب­سازی شرایط خبر داد و افزود: سال گذشته بدلیل وجود مشکل کم آبی بخشی از زمین­های کشاورزی استان زیر کشت بهاره نرفت و علیرغم تلاش شبانه ­روزی متولیان امر خساراتی به کشاورزان وارد شد.

      یخکشی اصلاح روند بدمصرفی مشترکان را نیازمند آسیب­ شناسی رفتاری و کار فرهنگی دانست و گفت: دلایل بدمصرفی و غفلت مردم از حقوق دیگران باید ریشه­یابی و چاره اندیشی شود باید کاری کرد تا با جلب اعتماد و اطمینان مردم نسبت به مسئولان و اطاعت­ پذیری در جامعه گسترش یابد که در این مسیر علما می­توانند کمک کنند تا این همراهی و فرهنگ­ صحیح مصرف در مردم نهادینه شود.

       خاطرنشان می­شود پیش نویس برنامه­ های سال آینده صنعت آب و برق کشور حول 7 محور زیر تهیه و در نشست­های هم­اندیشی این اجلاسیه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

1- ترویج فرهنگ قرآن کریم، سیره اهلبیت(علیهم ­السلام) و رهنمودهای امام(ره) و مقام معظم رهبری.

2- ترویج فرهنگ نماز.

 3- توسعه فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر و فرهنگ سازمانی.

4- ترویج فرهنگ عفاف و حجاب، سبک زندگی اسلامی و صیانت از بنیان خانواده.

 5- تقویت توانمندی­های فرهنگی و دینی فرزندان همکاران.

6- فعالیت در حوزه فضای مجازی و نرم افزار.

 7- ترویج فرهنگ مدیریت مصرف بهینه.