برگزاری سمینار فضای مجازی، فرصت­ها و تهدیدات امنیتی- اخلاقی در نیروگاه نکا

1397/04/17 - 16:20
چاپ

برگزاری سمینار فضای مجازی، فرصت­ها و تهدیدات امنیتی- اخلاقی در نیروگاه نکا

      به منظور ارتقاء آگاهی و مصون­سازی کارکنان از تهدیدات بالقوه ‌سایت­ها، شبکه­ های اجتماعی و تلفن­ های همراه، سمیناری با عنوان « فضای مجازی، فرصت­ها و تهدیدات امنیتی- اخلاقی » در نیروگاه شهیدسلیمی نکا برگزار شد.

      در این سمینار یک­روزه که جمع زیادی از مدیران و کارشناسان شرکت حضور داشتند، ابتدا مسئول کمیته امنیت اطلاعات نیروگاه در سخنانی ضمن تشریح اهداف برگزاری سمینار به تاریخچه ورود کامپیوتر، اینترنت و فن­آوری­های نوین به ایران اشاره کرد و اظهار داشت: طبق آمار در سال 2017 حدود هفتاد درصد مردم ایران کاربر اینترنت بودند، کشور ما با 53 میلیون کاربر اینترنت ثابت و سیار از حیث فراوانی کاربران رتبه شانزدهم دنیا را در اختیار دارد. 

      مهندس محمد داداشی مخاطرات فضای مجازی را واقعی­تر و سخت­تر از فضای واقعی ارزیابی کرد و افزود: با این ضریب نفوذ بالا و حضور اکثریت مردم در عرصه فضای مجازی، این فضا عین فضای حقیقی شده است و چیزی در این فضا محرمانه باقی نمی­ماند. بنابراین آمار بالای حضور جوانان و نوجوانان در عرصه فضای مجازی و دسترسی کودکان زیر هشت سال به گوشی موبایل و تبلت، تهدیدات و چالش­های بالقوه­ ای را درپی دارند که نباید از آن غفلت کرد.

     مدیر گروه کامپیوتر شرکت ضمن بر شمردن مزایا و فرصت­های حوزه فناوری اطلاعات، تصریح کرد: در کنار فوایدی که در این عرصه وجود دارد با توجه به اهداف خصمانه دول استکباری و همچنین تفاوت ایدئولوژی غرب با جوامع اسلامی، استفاده بدون قید و شرط از این ابزارها موجب کمرنگ شدن ارزش­ها، تضعیف اعتقادات، از بین رفتن فرهنگ­های خرد،رهنگدن ارزشید دارد غفلت کرد ند مینی کوچکرد و تصریح نمود:  به خطر افتادن حقوق مادی و معنوی، نقض حریم­ های خصوصی، گسترش محصولات مخرب فرهنگی، ترویج فرهنگ منحط غرب، انزوای اجتماعی، افسردگی، بحران هویت و شکاف بین نسلی می شود و نباید از تهدیدات این بخش غفلت کرد.

       وی با اشاره به تقسیم ­بندی وب، از وب پنهان به عنوان بستر فعالیت افراد سودجو و هکرها یادکرد و گفت: 96 درصد وب را وب عمیق یا پنهان تشکیل می­دهد که عموم مردم به آن دسترسی ندارند و در اختیار افرادی است که فعالیت­های آنان قابل شناسایی و ردیابی نیست. 

      مهندس داداشی در پایان، ضمن توصیه به استفاده از پیام­رسان­های داخلی و تأکید بر جدی گرفتن مقوله امنیت در فضای سایبری، خاطرنشان کرد: از ذخیره­سازی اطلاعات کاربران، طراحی حملات تروریستی،پاک­شدن خودکار پیام، غیر قابل فیلتر شدن، سهولت هک شدن، قابل ردیابی نبودن هکرها، عدم امکان برقراری تماس صوتی و انجام ندادن تراکنش ­های مالی می­توان به عنوان بخشی از معایب پیام­رسان تلگرام یاد کرد. 

      سپس دکتر معافی در سخنانی ضمن هشدار در خصوص تهدیدات فضای مجازی اظهار داشت: واقعیت این است که ما با یک نظام سلطه جهانی مواجه هستیم که بطور مدام و از طرق مختلف برای نفوذ در همه عرصه­ های ارزشی انقلاب، ترویج اباحه ­گری و تغییر سبک زندگی ایرانی- اسلامی ما تلاش می­کند.

      وی در ادامه بر اهمیت تربیت فرزندان تأکید کرد و گفت: دشمن بر فروپاشی کانون خانواده متمرکز شده است بنابراین اولویت اول ما باید بر تربیت فرزندان و حفظ فرهنگ اصیل اسلامی باشد.

      معافی همچنین مادر را محور خانواده و مرجع رسمی پاک و شرعی زایش جمعیت دانست و گفت: رابرت مرداک یهودی می­گوید برای آسیب­زدن به ایران باید مفهوم مادر به لجن کشیده شود به همین علت دشمنان در تلاش هستند تا با استفاده از ظرفیت فضای مجازی جایگاه مادری زنان جامعه ما را تضعیف و مادران آینده را به مدل تبدیل کنند تا از طریق تغییر نگرش مادران به مقوله فرزندآوری اولاً مانع تولد فرزند و ازدیاد جمعیت شوند و در ثانی از تربیت فرزندان اثرگذار در جامعه جلوگیری نمایند.

      وی در بخش دیگری از سخنانش با بکارگیری تعبیر گالیوریست در تشریح اهداف رسانه­ای دشمنان، افزود: دشمنان ما با تشکیل ناتوی رسانه­ای خود را گالیور و قدرتمند جلوه می­دهند و از طریق فضای مجازی در تلاشند تا تفکری را ترویج کنند که در آینده حاکمان ضعیف و لی­لی پوت­ها مصادر امور جوامع اسلامی را در اختیار بگیرند لذا در راستای دستابی به این اهداف است که سیصد رسانه در طول شبانه­روز 7 هزار ساعت برنامه فارسی علیه کشور ما تولید و پخش می­کنند. 

           در پایان معاون مالی و پشتیبانی شرکت تأکیدها و هشدارهای مکرر مقام معظم رهبری را مؤید اهمیت و حساسیت بسیار زیاد عرصه فضای مجازی دانست و گفت: با توجه به مزایا و توسعه دامنه فعالیت­ فضای مجازی در حوزه­های مختلف، امروزه استفاده از فضای مجازی به یک ضرورت تبدیل شده است. بنابراین برای استفاده بهینه از فرصت­ها و مصون ماندن از آسیب­ها و چالش­های عرصه فضای مجازی، باید شناخت جامعی از این فضا داشته باشیم.

      فرهاد کریمی با بیان اینکه براساس آمار 89 درصد کاربران ایرانی زیر 25 سال سن دارند، بر ضرورت آشنایی خانواده ­ها با فضای مجازی تأکید کرد و افزود: با این حضور گسترده جوانان کشور در عرصه فضای مجازی، اگر والدین با این فضا آشنایی نداشته باشند در همراهی با فرزندان خود دچار چالش خواهند شد.